Tudatos cégvezetés - üzleti terv

Üzleti terv készítés egyszerűen. Segítünk a megfelelő üzleti terv elkészítésében.

A gyors üzleti fejlődés 7 kritériuma
A fejlődés 7 kritériuma ami az üzleti tervezésnél is jól jöhet

Az üzleti hatékonyság akár harmadával is növelhető megfelelő technológiák alkalmazásával és 7 döntően fontos faktor figyelembevételével. 

a_gyors_fejlodes_7_kriteriuma.jpg

Az Oracle (Globális IT vállalat) és a WHU egyetem ( Európa egyik legjobb menedzseriskolája) új közös kutatása szerint ha 7 dolgot alkalmazunk az üzleti életben jelentősen növelhetjük vállalkozásunk hatékonyságát. Tapasztalataink alapján úgy véljük ezek a tényezők az üzleti tervezés során is hasznosak lehetnek. 

A kutatás eredményei szerint, számos vállalat jelentős erőforrásokat fordít a megfelelő technológiákra, de hiányoznak az ezekhez a szükséges készségek, céges kultúra és a munkatársak hozzáállása. Így, a várható eredményeknek csak a töredékét érik el. 

A kutatás szerint az üzleti hatékonyság ha az alábbi 7 tényezőt nem alkalmazzák csupán csak 20%-kal növekszik (megnéztük, hogy ezek közül melyik jelenik meg az üzleti tervezés során is) : 

  1. Kritikus gondolkozás és kérdésfeltevés ( Ez az üzleti tervezés alapja is)
  2. Adatokon alapuló döntéshozatal ( Ez szintén nagyon fontos, az üzleti tervezésben, e nélkül csak üres blabla, amely komolyan nem is  vehető) 
  3. Rugalmasság és a változások elfogadása (pl. Ha szükséges térj el az üzleti tervedtől. De vigyázz nem minden elemnél lehet)
  4. Vállalkozói kultúra ( Az üzleti tervezés is maga már egyfajta vállalati kultúrára jelenlétére utal. Olyan cég foglalkozik egyáltalán ilyesmivel, ahol nem adhoc történnek a döntések, hanem jól átgondolt, kitalált metódus alapján. Melyeket nem változtatunk meg máról holnapra. Ha sikereket érünk el akkor azt tudjuk miért érjük el, ha bukunk akkor tudjuk miért bukunk.) 
  5. Közös digitális jövőkép ( ma már a digitalizáció teljesen megkerülhetetlen a cégek hatékonyság növelésénél. Pl. Nagyon jó, ha könyvelő digitálisan könyvelő programban vezeti a könyvelést amely napra kész. Így a könnyen nyerhetünk adatok az üzleti tervezéshez. (2.pont)) 
  6. Tanulási kultúra ( A vállalkozás és környezete is állandó mozgásban van. Változik, a piac, a versenytársak, a technológia, a céged adottságai stb. Ezeket mind figyelni kell, tanulni - tanulmányozni, kiértékelni és tanulságait saját hasznunkra fordítani.) 
  7. Nyílt kommunikáció és együttműködés ( Cégen belüli és cégen kívüli kommunikáció. Legyen világos a külvilág számára kik vagyunk, mivel foglalkozunk. Legyen világos a kollégák, beszállítók számára is melyek a céges célok és hogyan kívánja a cég megvalósítani Őket.) 

Vajon mennyire jellemzik a fentiek a vállalkozásodat? Mi az, amiben még fejlődni lehetne és mi ennek a jelenlegi akadálya? Egyáltalán egyet lehet érteni ezzel a hét ponttal? Van ami hiányzik illetve olyan aminek talán nem is kellene ilyen kiemelt fontosságot tulajdonítani.

VÉLEMÉNYED, SAJÁT TAPASZTALATOD VAN?

KÍVÁNCSIAK VAGYUNK RÁ! OSZD MEG VELÜNK!

Írj nekünk a uzletiterv@tudatoscegvezetes.hu címre vagy görgess le az oldal aljára és egyből írhatod is

Debreczeni László és Hajdu Máté - üzleti terv tanácsadók

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tudatoscegvezetes.blog.hu/api/trackback/id/tr7914968738

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Tudatos cégvezetés - üzleti terv

Üzleti terv készítés egyszerűen. Segítünk a megfelelő üzleti terv elkészítésében. Üzleti terv sablon, tippek, trükkök tanácsok üzleti terv készítése és üzleti tervezés területén.

Címkék

banki hitel (1) befektető (1) befektetői prezentáció (1) befektetői üzleti terv (2) cápák között (1) célcsoport (6) célcsoport szegmentáció (4) COVID19 újratervezés (1) családi vállalkozás (1) családi vállalkozások (1) dale carnegie (1) értékesítés (3) értékesítési terv (3) Export (1) Export képesség (1) gazdasági válság (1) generációváltás (1) GINOP-5.1.10-17 (3) GINOP-5.1.9-17 (3) GINOP-5.2.7-17 (3) ginop-pályázat (2) ginop fiatalok vállalkozóvá válása (2) Ginop Plusz 1.2.1 – 21 (1) Hendrich Balázst (1) HEPA (1) infrastruktúra (1) innováció (2) innovációs fórum (1) kiszervezés (1) KKV (1) kockázat elemzés (1) konfliktus kezelés (1) Korona vírus újratervezés (3) külpiaci megjelenés (1) Külpiacralépés (1) Lean módszertan (1) Magyar Exportfejlesztési Ügynökség (1) mérföldkövek (2) mérőszámok (1) MFB Generációváltási Tőkeprogram (1) MVP (2) online piackutatás (4) piaci trendek (3) piackutatás (8) piackutatási módszerek (6) PRRR ciklus (1) stafétabot átadás (1) startup (3) stratégia (1) stratégia alkotás (1) stratégia írás (1) stratégia készítés (1) SWOT (1) TAM SAM SOM (1) trendek (1) tudatos cégvezetés (10) újratervezés (2) utódlási terv (1) üzleti hatékonyság (1) üzleti modell (4) üzleti stratégia (10) üzleti terv (26) üzleti tervezés (19) üzleti terv befektető meggyőzéséhez (1) üzleti terv készítés (21) üzleti terv minta (9) Üzleti terv sablon (7) validálás (1) vállalkozás fejlesztés (1) vállalkozói banki hitel (1) vállalkozói mentorálás (5) veresenytárs (1) versenytárselemzés (4) Címkefelhő
süti beállítások módosítása