Tudatos cégvezetés - üzleti terv

Üzleti terv készítés egyszerűen. Segítünk a megfelelő üzleti terv elkészítésében.

Így tervez és így hoz döntést a KKV szektor!
Döntések a cég gazdálkodásáról, ügymenetéről és stratégiai lépéseiről

A T – Sytems kutatásból kiderül, hogyan hozzák meg az üzleti döntéseket a hazai kkv vállalkozások, és milyen fejlődési terveik vannak a jövőre nézve. 

doors-1690423_640.jpg

A kutatás feltárja a magyarországi kkv szektor jelenét és jövőbeni terveit. Fókuszban a hazai cégek,

  • gazdálkodása
  • ügymenete
  • stratégiai lépései

Az eredményekből kiderül, hogy a növekedést a tudatos cégvezetés, az üzleti tervezés hozza meg. Igaz, a fejlődés és a fejlesztés nem egyik napról a másikra történik, át kell gondolni a terveket, dolgozni és tenni kell érte. 

Így tervez a magyar kkv szektor!

 

A megtartás a cél nem a fejlődés.

A hazai cégek célja a meglévő ügyfélkör megőrzése és a cég jövedelmezőségének szinten tartása vagy jobb esetben a növelése.

Sajnos, csak a cégek egyötödének a tervei között szerepel a korszerűsítés, mellyel a munka hatékonysága és termelékenység lenne fejleszthető, illetve a piac bővítése is hasonlóan alacsony népszerűségnek örvend.
Igen meglepő, hogy a szervezetek 43%-a egyáltalán nem tervez semmilyen lépést tenni a kitűzött célok elérésében. Tehát nincs fejlesztési terv, inkább csak a működés és a fenntartás lebeg a cégvezetők szemei előtt.

Nincs konkrét üzleti terv 

Véleményünk szerint egy jó üzleti terv meghatározza egy vállalkozás jelenét és jövőjét, segítségével könnyebben megvalósíthatók a céges célkitűzések.

A kutatásból sajnos az derül ki, hogy magyarországi viszonylatban a cégek igen kicsi jelentőséget tulajdonítanak az tervek elkészítésének. Mindössze csak 13% készít konkrét üzleti tervet egy éves viszonylatban. Inkább az informális tervek uralják a vezetési szokásokat a hazai vállalkozások körében: a szervezetek egyharmada hozzávetőleges irányokat és terveket határoz csak meg. Közel a fele pedig semmilyen üzleti tervvel nem készül. Mindez gátolja a vállalkozások tudatos növekedést, illetve döntéshozását.

 Hogyan szülnek így tudatos üzleti döntések?

A terv teljes hiánya, vagy csak a részleges tervezetek megléte önmagában nem jelentené azt, hogy a vállalkozások részéről nincs tudatosság egy-egy üzleti döntés meghozatalakor. Mégis a hazai cégek 46%-a semmilyen üzleti számítással nem foglalkozik ilyen esetekben. A másik oldalon viszont ott van, hogy a szervezetek 52%-a egy komolyabb üzleti elhatározás előtt, azért végez valamilyen tervezést a siker érdekében. ( Utánanéznek a lehetséges bevételeknek, kiadásoknak, veszélyeknek és buktatóknak.) 

A kutatás összegzése

A tervezés nem általános a magyar kkv szektor körében, épp ezért a kiszámíthatóság sem feltétlen jelenik meg. Ezért a biztos talaj és a tudatos, megfontolt üzleti döntések, illetve fejlesztési tervek sérülhetnek. Az üzleti döntések jelentős része inkább megérzés alapon történik, ugyanis a komoly megtérülési számítások jóval kisebb szerepet és jelentőséget kapnak. 

A kutatás szerint a vállalkozások tudatos tervezése és fejlesztése lehet a siker kulcsa. Enélkül a fejlődés nem garantált, inkább csak egy megszokott, stagnált állapotot teremt a cégek számára.

Pont ezért fontos, hogy tegyünk ez ellen és előregondolkodjunk az üzleti döntéseket és tervezeteket tekintve, így lehetséges a fellendülés, a növekedés és a szintlépés a vállalkozások számára.

A segítség nem marad el!

Ha változtatni szeretnél, és úgy döntesz fejleszteni, szeretnéd a céged, ha a kkv szektorban egy lépéssel a konkurensed előtt szeretnél járni, segítünk az üzleti terv elkészítésében. Érdemes tisztában lenni a versenytársakkal, tisztázni a cég a saját cégfilozófiádat annak érdekében, hogy egyedi legyél a piacon és az eredményeidet növeld.

A kutatásról a Hellobiznisz.hu számolt be részletesebben. 

VÉLEMÉNYED, SAJÁT TAPASZTALATOD VAN?

KÍVÁNCSIAK VAGYUNK RÁ! OSZD MEG VELÜNK!

Írj nekünk az uzletiterv@tudatoscegvezetes.hu címre vagy görgess le az oldal aljára és egyből írhatod is

Debreczeni László és Hajdu Máté - üzleti terv tanácsadók

A bejegyzés trackback címe:

https://tudatoscegvezetes.blog.hu/api/trackback/id/tr9115305140

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Tudatos cégvezetés - üzleti terv

Üzleti terv készítés egyszerűen. Segítünk a megfelelő üzleti terv elkészítésében. Üzleti terv sablon, tippek, trükkök tanácsok üzleti terv készítése és üzleti tervezés területén.

Címkék

banki hitel (1) befektető (1) befektetői prezentáció (1) befektetői üzleti terv (2) cápák között (1) célcsoport (6) célcsoport szegmentáció (4) COVID19 újratervezés (1) családi vállalkozás (1) családi vállalkozások (1) dale carnegie (1) értékesítés (3) értékesítési terv (3) Export (1) Export képesség (1) gazdasági válság (1) generációváltás (1) GINOP-5.1.10-17 (3) GINOP-5.1.9-17 (3) GINOP-5.2.7-17 (3) ginop-pályázat (2) ginop fiatalok vállalkozóvá válása (2) Ginop Plusz 1.2.1 – 21 (1) Hendrich Balázst (1) HEPA (1) infrastruktúra (1) innováció (2) innovációs fórum (1) kiszervezés (1) KKV (1) kockázat elemzés (1) konfliktus kezelés (1) Korona vírus újratervezés (3) külpiaci megjelenés (1) Külpiacralépés (1) Lean módszertan (1) Magyar Exportfejlesztési Ügynökség (1) mérföldkövek (2) mérőszámok (1) MFB Generációváltási Tőkeprogram (1) MVP (2) online piackutatás (4) piaci trendek (3) piackutatás (8) piackutatási módszerek (6) PRRR ciklus (1) stafétabot átadás (1) startup (3) stratégia (1) stratégia alkotás (1) stratégia írás (1) stratégia készítés (1) SWOT (1) TAM SAM SOM (1) trendek (1) tudatos cégvezetés (10) újratervezés (2) utódlási terv (1) üzleti hatékonyság (1) üzleti modell (4) üzleti stratégia (10) üzleti terv (26) üzleti tervezés (19) üzleti terv befektető meggyőzéséhez (1) üzleti terv készítés (21) üzleti terv minta (9) Üzleti terv sablon (7) validálás (1) vállalkozás fejlesztés (1) vállalkozói banki hitel (1) vállalkozói mentorálás (5) veresenytárs (1) versenytárselemzés (4) Címkefelhő
süti beállítások módosítása