Tudatos cégvezetés - üzleti terv

Üzleti terv készítés egyszerűen. Segítünk a megfelelő üzleti terv elkészítésében.

Ki a jobb Ő vagy Én? Előnyök, amiben a Te céged jobb, mint a versenytársé.
Előnyök, amiben jobb lehet a céged, szolgáltatása a konkurensekénél.

Az üzleti terv e kérdésre látszólag könnyű választ adni. De csak akkor, ha ismered a „mesterfogásokat”. Ugyanis könnyen lehet olyan előnyöket belelátni az üzleti ötletedbe, amiről csak Te gondolod, hogy előny. Ha nem vagy gyakorlott, itt egy módszer, amitől az üzleti terv e pontja nem csak egy semmit mondó felsorolás lesz.

eggs-3446869_640_1.jpg

Ha üzleti tervet írsz és eljutottál ahhoz a részhez, hogy összegzed miért is vagy jobb, miben vagy jobb, mint a versenytársak akkor már biztosan elkészítetted a versenytárs elemzést. Ha nem akkor érdemes megtenni mielőtt ennek neki ugrasz. Ugyanis e nélkül csak bekötött szemmel lősz a céllövöldében. Ha bizonytalan vagy a versenytárs elemzés készítésben segítség lehet számodra „A VERSENYTÁRSELEMZÉS GYAKORLATI HASZNA” c. írásunk.

A versenytárselemzés haszna és a vállalkozás előnyeinek bemutatásának összefüggései

Fontos, hogy jól áttekinthető formában be tudd mutatni a versenytársakat. Mit kínálnak, mi a különbség köztük, miben jók, ki lehetnek az ügyfeleik, miben jók.
Igen, ám de ez a munkának csak egy része. ( A legtöbb helyen csak erről beszélnek). Miért csináljuk mindezt? Azért fontos ezt megcsinálni ugyanis csak ezen információk birtokában tudom elmondani – meghatározni, hogy az Én üzleti ötletem/vállalkozásom miben jobb, miben másabb a többi piaci szereplőhöz képest.

Ha nagyon alapos vagy csinálsz egy ilyet:

elonyok_tablazat.png

Így érdemes használni

Az üzleti tervezés során gyakran vannak ismétlődő információk a tervben. Ez egy laikus számára furcsán hathat. Való igaz, vannak ismétlések, mert- más fejezetéknél is fontos megemlíteni, hogy a gondolati ív teljesen legyen. Hiszen az üzleti terv egyik fontos eleme, hogy a logikai összefüggésekre felhívja a figyelmet. - egy anyagrészben összeállított információkat tovább kell gondolni. És most pont az utóbbi este áll fent. A versenytárs elemzésben összegyűjtött anyagok, itt kerülnek rendszerezésre. Jól áttekinthető formát kapnak, így ha valami nem jó, javítani kell könnyedén meg lehet tenni. 

Debreczeni László és Hajdu Máté - üzleti terv tanácsadók

KÉRDÉSED, VÉLEMÉNYED, SAJÁT TAPASZTALATOD VAN?

KÍVÁNCSIAK VAGYUNK RÁ! OSZD MEG VELÜNK!

Írj nekünk a uzletiterv@tudatoscegvezetes.hu címre vagy görgess le az oldal aljára és egyből írhatod is

A bejegyzés trackback címe:

https://tudatoscegvezetes.blog.hu/api/trackback/id/tr3414890472

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Tudatos cégvezetés - üzleti terv

Üzleti terv készítés egyszerűen. Segítünk a megfelelő üzleti terv elkészítésében. Üzleti terv sablon, tippek, trükkök tanácsok üzleti terv készítése és üzleti tervezés területén.

Címkék

banki hitel (1) befektető (1) befektetői prezentáció (1) befektetői üzleti terv (2) cápák között (1) célcsoport (6) célcsoport szegmentáció (4) COVID19 újratervezés (1) családi vállalkozás (1) családi vállalkozások (1) dale carnegie (1) értékesítés (3) értékesítési terv (3) Export (1) Export képesség (1) gazdasági válság (1) generációváltás (1) GINOP-5.1.10-17 (3) GINOP-5.1.9-17 (3) GINOP-5.2.7-17 (3) ginop-pályázat (2) ginop fiatalok vállalkozóvá válása (2) Ginop Plusz 1.2.1 – 21 (1) Hendrich Balázst (1) HEPA (1) infrastruktúra (1) innováció (2) innovációs fórum (1) kiszervezés (1) KKV (1) kockázat elemzés (1) konfliktus kezelés (1) Korona vírus újratervezés (3) külpiaci megjelenés (1) Külpiacralépés (1) Lean módszertan (1) Magyar Exportfejlesztési Ügynökség (1) mérföldkövek (2) mérőszámok (1) MFB Generációváltási Tőkeprogram (1) MVP (2) online piackutatás (4) piaci trendek (3) piackutatás (8) piackutatási módszerek (6) PRRR ciklus (1) stafétabot átadás (1) startup (3) stratégia (1) stratégia alkotás (1) stratégia írás (1) stratégia készítés (1) SWOT (1) TAM SAM SOM (1) trendek (1) tudatos cégvezetés (10) újratervezés (2) utódlási terv (1) üzleti hatékonyság (1) üzleti modell (4) üzleti stratégia (10) üzleti terv (26) üzleti tervezés (19) üzleti terv befektető meggyőzéséhez (1) üzleti terv készítés (21) üzleti terv minta (9) Üzleti terv sablon (7) validálás (1) vállalkozás fejlesztés (1) vállalkozói banki hitel (1) vállalkozói mentorálás (5) veresenytárs (1) versenytárselemzés (4) Címkefelhő
süti beállítások módosítása