Tudatos cégvezetés - üzleti terv

Üzleti terv készítés egyszerűen. Segítünk a megfelelő üzleti terv elkészítésében.

A miből mennyit kérdés az üzleti tervben. Második rész

Az értékesítési terv táblázat elkészítése során tutira átgondolod, miből mennyit is akarsz majd eladni. Ez már önmagában is nagyon hasznos az üzleti terv elkészítése szempontjából. A másik jó dolog, hogy lesz egy eszközöd, aminek segítségével egészen jól nyomon tudod követni hol, tartasz a célok megvalósításában.

"A miből mennyit kérdés az üzleti tervben. Első rész" c. írásunkban tisztáztuk, hogy az értékesítési terv az üzleti terv egyik fejezet. Bemutattuk az milyen információk alapján érdemes kalkulálni a tervet. A második részben pedig egy eszközt adtunk az elkészítéséhez.


Értékesítési terv táblázat

Az alábbi táblázat csak egy minta, nem kell pont ilyet alkotni. Viszont az első részben bemutatott információknak benne kell lennie, azokon kell alapulnia.
Szerintünk érdemes negyed évre tervezni az értékesítési tervben. Mert ezek jól belátható időszakok, a megfelelő következtetések jól levonhatók és még az adott évben van idő korrigálni (ha szükséges).

ertekesitesi_terv_tablazat2.jpg

Most az egyszerűség kedvéért nem töltöttük végig a táblázatot. Azonban a lényeg, hogy megbecsüljük az adott hónapban mennyit fogunk eladni és miből. Majd minden hónap végén vezessük fel a táblázatba a tényleges eladási és bevételi számokat. Figyeljük a negyed évet és az eredmény függvényében tervezzük a következőt és így tovább év végéig.

Amennyiben különböző piacokon értékesítjük ugyan azt az árut/szolgáltatást akkor a piacokat is mérni kell, fel kell vezetni a táblázatban. ( Pl. B2B piac, B2C piac, B2G, piac, export piac, stb)

Ez a fajta tervezés kihat, a marketingre, a piac szegmensek – irányvonalakra, az pénzügyi tervezésünkre. (bementi információ a cash flow tervezésnél)
(Célszerű excel táblát csinálni a fenti séma szerint)

Az általunk bemutatott bevételi terv, egy nagyon egyszerű költséghatékony megoldás. Természetesen a piacon elérhetők célszoftverek is. Induló vállalkozások esetében szerintünk a „fapados” módszer is megteszi az elején.

Debreczeni László és Hajdu Máté - üzleti terv tanácsadók

KÉRDÉSED, VÉLEMÉNYED, SAJÁT TAPASZTALATOD VAN?

KÍVÁNCSIAK VAGYUNK RÁ! OSZD MEG VELÜNK!

Írj nekünk a uzletiterv@tudatoscegvezetes.hu címre vagy görgess le az oldal aljára és egyből írhatod is.

A bejegyzés trackback címe:

https://tudatoscegvezetes.blog.hu/api/trackback/id/tr7214552110

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Tudatos cégvezetés - üzleti terv

Üzleti terv készítés egyszerűen. Segítünk a megfelelő üzleti terv elkészítésében. Üzleti terv sablon, tippek, trükkök tanácsok üzleti terv készítése és üzleti tervezés területén.

Címkék

banki hitel (1) befektető (1) befektetői prezentáció (1) befektetői üzleti terv (2) cápák között (1) célcsoport (6) célcsoport szegmentáció (4) COVID19 újratervezés (1) családi vállalkozás (1) családi vállalkozások (1) dale carnegie (1) értékesítés (3) értékesítési terv (3) Export (1) Export képesség (1) gazdasági válság (1) generációváltás (1) GINOP-5.1.10-17 (3) GINOP-5.1.9-17 (3) GINOP-5.2.7-17 (3) ginop-pályázat (2) ginop fiatalok vállalkozóvá válása (2) Ginop Plusz 1.2.1 – 21 (1) Hendrich Balázst (1) HEPA (1) infrastruktúra (1) innováció (2) innovációs fórum (1) kiszervezés (1) KKV (1) kockázat elemzés (1) konfliktus kezelés (1) Korona vírus újratervezés (3) külpiaci megjelenés (1) Külpiacralépés (1) Lean módszertan (1) Magyar Exportfejlesztési Ügynökség (1) mérföldkövek (2) mérőszámok (1) MFB Generációváltási Tőkeprogram (1) MVP (2) online piackutatás (4) piaci trendek (3) piackutatás (8) piackutatási módszerek (6) PRRR ciklus (1) stafétabot átadás (1) startup (3) stratégia (1) stratégia alkotás (1) stratégia írás (1) stratégia készítés (1) SWOT (1) TAM SAM SOM (1) trendek (1) tudatos cégvezetés (10) újratervezés (2) utódlási terv (1) üzleti hatékonyság (1) üzleti modell (4) üzleti stratégia (10) üzleti terv (26) üzleti tervezés (19) üzleti terv befektető meggyőzéséhez (1) üzleti terv készítés (21) üzleti terv minta (9) Üzleti terv sablon (7) validálás (1) vállalkozás fejlesztés (1) vállalkozói banki hitel (1) vállalkozói mentorálás (5) veresenytárs (1) versenytárselemzés (4) Címkefelhő
süti beállítások módosítása